{ "title": "Çilek Reçeli", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/cilek-receli.jpg", "date": "19.01.2024 03:32:40", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Çilek reçeli, Çilek reçeli sabah kahvaltıların da tercih edilen tatlı bir atıştırmalıktır. Yapımı çok kolay ve lezzetli tatlıdır. Şimdi gelin sizler ile çilek reçeli yapımını inceleyelim.

Çilek Reçeli Malzemeleri
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk önce çilekleri önce yıkayıp, daha sonra çilekleri ayıklayalım ve çilekleri derin bir tencereye koyalım. Şekerini çileklerin üzerine dökelim ve en az 15 saat sulanmasını bekleyelim. Çileklerimiz sulanınca ocağa alıp yüksek ateşte kaynatalım ve üzerinde oluşan köpükleri hızlı bir şekilde alalım. Çilekleri kıvam alana kadar kısık ısıda pişirelim. Kıvam geldiğinde limon tuzunu veya limonunu ilave edip 10 dakika daha pişirip kapatalım. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup dolaba kaldırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf noktaları
Reçel kıvamı için dikkat edilmesi gerekenler
" } ] }