- 1 çorba kasesi çilek
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 2 silme yemek kaşığı un
Tabanı İçin Malzemeleri
- 3 paket burçak bisküvi
- 150 gram tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
Çikolatalı Cheesecake Nasıl Yapılır?
Öncelikle burçak bisküvileri Rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Daha sonra yoğurma kabına alarak üzerine erittiğimiz tereyağını ve ılık suyu ekleyip yoğuruyoruz. Kelepçeli fırın kabının dibine yağlı kâğıt serip, çevresini folyo ile kaplıyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz hamuru boşaltıp üzerini düzelttikten sonra buzluğa kaldırıyoruz.
Kremasını hazırlamak için bir kabın içerisine labne peyniri ve şekeri koyup mikserin hızlı ayarında bir süre çırpıyoruz. Daha sonra üzerine unu, vanilyayı, nişastayı ve kremayı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından yumurtanın bir tanesini kırıp bir miktar çırptıktan sonra diğerini ekliyoruz. Birkaç dakika daha çırptıktan sonra buzluğa kaldırdığımız kek kalıbını çıkartarak, her tarafına eşit miktarda yayılacak şekilde boşaltıyoruz.
Fırın tepsisinin içerisine su doldurun ve içerisine kek kalıbını oturtup, 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Ortası hafif sallanmaya başlayınca pişmiş olacaktır. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince buz dolabına kaldırıyoruz.
Sosunu hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine şekeri ve suyu atıp karıştırıyoruz. Üzerine çilekleri ve unu ilave edip rondadan geçiriyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırmak suretiyle bir iki taşım kaynatıyoruz. Sosumuzu sıcak olarak kekin üzerine her tarafına eşit miktarda olacak şekilde kepçe veya kaşık yardımıyla döküyoruz. Hazır olan kekimizi, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.
"
}
]
}