{ "title": "Çilekli Çizkek", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Cizkek-92.jpg", "date": "21.01.2024 10:05:40", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Çilekli çizkek, hoş kokusu ve muhteşem görüntüsü ile herkesin beğenisini alacak niteliktedir. Aynı zamanda özel günler için yapılabilir ve sevdikleriniz tarafından tam not alabilir. Çilekli çizkek tarifini arzu ederseniz vişne veya diğer mevsim meyveleri ile de yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer daha önce çilekli çizkek yapmayı denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Çilekli çizkek için gerekli malzemeler
Krema için
Sosu için
Çilekli çizkek nasıl yapılır?

Burçak bisküvileri robot ile ufacık parçalana gelene kadar çekin. Bu işlemi eliniz ile de yapabilirsiniz ama zamanınızı alabilir. Derin bir yoğurma kabının içerisine un ufak olmuş bisküvileri, tereyağı ve suyu ilave edip karıştırın. Kelepçeli bir pasta tabanının alt kısmına yağlı kâğıt serin ve hazırlanmış olan cizkek tabanını hafif bastırarak ilave edin. Kalıbı buzluğa kaldırın ve kremayı hazırlayana kadar bekletin. Diğer taraftan kremayı hazırlamak için toz şeker ile labne peyniri bir kabın içerisine alıp çırpın. Yumurtaları da her seferinde teker, teker çırparak karışımın içerisine ilave edin. Hazırlanmış olan kremayı buzluktan bekleyen harcın üzerine dökün. Geniş bir fırın tepsisinin içerisine yarısına gelecek şekilde ılık su ilavesi yapın. Kelepçeli kalıbı da tepsisinin ortasına yerleştirin. 175 derecelik fırında çilekli çizkeki orta kısmı hafifi sallanacak kıvama gelene dek pişirin.

Yeteri kıvamda pişmiş olan çilekli çizkeki fırından alın ve oda ısısı kıvamına geldiğinde buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer taraftan çilekli sosu hazırlamak için verilen sos malzemeleri bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatın. Sos jöle kıvamına geldiğinde ocağın üzerinden alın ve bir müddet bekletip çizkekin üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan çilekli çizkeki buzdolabına kaldırıp bir gece bekletip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }