{ "title": "Çilekli Jöle", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Jole-15.JPG", "date": "19.01.2024 18:59:43", "author": "Mehmet Mustafa", "article": [ { "article": "
Çilekli jöle, alışılagelmiş olan, çilekleri püre yaparak hazırlanan jölenin dışında farklı bir tarifle dilim çilek parçalarıyla da jöle yapılabilir. Bu işlemle hazırlanan jöle, tüm pasta çeşitlerinde, tartlar da sütlü tatlılar da ve tarifte olduğu gibi farklı şekillerde kullanılabilir. Çilekleri püre haline getirmeden hem lezzet hem de sunum olarak göze hitap etmesi için meyveleri dilimleyerek hazırlanan jölenin içerisine katmak mümkündür. Tercih edilirse hazırlanan jöle, bisküviler dışında farklı bir tarifte kullanılabilir.

Çilekli jöle için gerekli malzemeler
Çilekli jöle nasıl yapılır?

Bir tencerenin içerisine su, toz şeker ve nişasta konulur. Orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınır. Derin bir kabın içerisine kedili dili bisküviler dizilir. Yıkanmış çilekler halka şeklinde kesilip bisküvilerin üzerine konur. En üste jöle dökülerek buzdolabında konur. İki saat dolapta bekletildikten sonra soğuyan çilekli jöle dilimlenip servis edilir.

" } ] }