{ "title": "Çilekli Kek", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Kek-96.jpg", "date": "21.01.2024 17:22:30", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Çilekli Kek, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız mükemmel lezzetteki çilekler ile hazırlanan çilekli kek hemen herkes tarafından oldukça beğenilerek ve sevilerek tüketilen bir kek çeşididir. Ayrıca taze çileklerle hazırlanan nefis lezzetteki çilekli kek oldukça da hafif bir lezzete sahip olmaktadır. Çilekli keki pişirdikten sonra ailenize. Çocuklarınıza, sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza ikram ederken yanında taze çilekler ve kaymaklı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Eğer isterseniz kaymaklı yerine çilekli dondurma ile de servis yapılabilir. Hazırladığınız çilekli keki özellikle ılık iken servis yaptığınız zaman o gizli kalan muhteşem lezzeti tatmış olursunuz. Çilekli kek normal fırın tepsisinde de yapmak mümkündür, fakat çok ince olduğu için pek tavsiye etmiyoruz. Kelepçeli kek kalıpları çoğunlukla bu tarz meyveli keklerin hazırlanması için en uygun olan fırın kaplarından birisidir. Boyutu tercihen size kalmıştır ister küçük kalıp, isterseniz büyük kalıp kullanabilirsiniz. Çilekli keki normal tepside pişirirseniz mutlaka süre kontrolünü düşürmeniz gerektiğini unutmayın. Çilekli kekin hamuru özellikle koyu kıvamda olduğu için bu durum siz korkutmasın, çünkü her şey yolunda gidiyor demektir. Çilekli kekin üzerinin yanmaması için mutlaka üzeri folyo ile kapatılmalıdır. Yapılışı oldukça pratik olan çilekli keki mevsiminde iken bolca yaparak sevdiklerinize ikram edin. Beş çayına gelen dostlarınız ile bu muhteşem lezzetteki çilekli keki yanında servis yaparak keyifli sohbetler edebilirsiniz.

Çilekli Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kâsenin içerisine yumurtaları, toz şekeri ve tuzu ilave edelim. Daha sonra mikser yardımıyla bu iç malzeme krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpalım. Ardından sıvı yağ ile sütünü ilave edip çırpma işlemine devam edelim. Küçük bir kâsenin içerisine limon suyu ile karbonatı ilave ettikten sonra iyice köpürünceye kadar ya da karbonat eriyinceye kadar kaşık ile karıştıralım. Hazırladığımız limon suyu ve karbonatlı karışı hazırladığımız kek malzemesinin içine ilave edelim. Bu arada unu az miktarlarda birkaç defada ekleyerek keki çırpmaya devam edin. Çilekli kekin kıvamı normal yaptığınız kekin kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olması önemlidir. Eğer un az gelmişse bir miktar daha un ilave ederek istenilen koyu kıvam rahatlıkla elde edilebilir. İri doğranmış olan taze çilekleri bir kabın içine alalım ve ardından içine nişastayı ekleyerek karıştıralım. Daha sonra çilekleri kek hamurunun içerisine ilave edildikten sonra spatula ya da tahta kaşık yardımı ile nazik bir şekilde karıştıralım. Eğer hızlı ve sert bir karıştırma uygularsanız narin olan çilekler kekin içinde dağılır. Kek kalıbında kalın bir kek istiyorsanız 20 cm olanı ince bir kek istiyorsanız 24 cm'lik kelepçeli kek kalıplarını kullanabilirsiniz. 180 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılan fırında çilekli keki yaklaşık olarak 50-55 dakika arasında pişirelim. Bu arada çilekli kekin üzerinin kızarmaması için folyo ile kapatmayı unutmayın. Ayrıca çilekli kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanarak bakabilirsiniz. Fırında pişen çilekli keki çıkardıktan sonra servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
" } ] }