{ "title": "Çilekli Kurabiye", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Kurabiye-83.jpg", "date": "21.01.2024 10:21:16", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Çilekli Kurabiye: Çileğin kendine has aromasıyla, tadıyla birleşen bir kurabiyeyi hiç kimse sevmiyorum diyemez. Yoğun geçen bir günün sonunda şimdi bir tabak mis gibi kokan çilekli kurabiye yanında bir bardak çay değmeyin keyfe. Çilek içeriğinde bulundurduğu bol vitaminleri ile tadıyla o mis gibi kokusuyla kendini çok sevilir bir meyve haline getirir. Şimdi kendinizi bir çıtır mis gibi çilek kokan kurabiyeyi yerken yanında bir bardak çay veya soğuk bir bardak meyve suyuyla hayal edin. Evinize gelecek misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz çilekli kurabiye akşamları otururken atıştırmak için ve malzemelerini evde kolaylıkla bulacağınız kurabiyemizi yapalım.

Şimdi aklınıza ilk gelen soru o kurabiyenin içerisinde çilekler eriyip reçele dönüşecek mi hayır dönüşmeyecek, gönül rahatlığı ile çilekli kurabiyeyi yapabilirsiniz. İlk ısırdığınızda şaşıracaksınız sizi kendine âşık kurabiyeler elde ettiğinizi göreceksiniz hadi kolay gelsin.

Çilekli Kurabiye Malzemeleri
Çilekli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir derin çırpma kabının içerisine tereyağını, pudra şekerini koyun ve bir çırpma aleti ile yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederken bir yandan yumurtayı ve vanilyayı ilave edin. Hamur yapacağımız bir kap içerisine unu eleyelim ve içerisine karbonatı tuzu ilave edip karıştıralım. Çırptığımız malzemelerin içerisine yavaş yavaş unumuzu ekleyip 1-2 dakika iyice karışmasını sağlayın ve çileklerimizi bir kenarda bir kâğıt havlu yardımıyla iyice kurulayıp küçük küp şeklinde doğrayın ve hamura ilave edin. Çilekleri ezmemek için bir ıspatula yardımıyla yumuşak bir hamur yapın (Hamurlar ele yapışacak gibi olacak).

Fırın tepsisinin içine bir yağlı kâğıt serin. Bir dondurma kaşığı ile kurabiye büyüklüğünde hamurdan alıp tepsideki yağlı kâğıdın üzerine belirli aralıklarda dizin ve elinizle şekil verin kesinlikle şekil verdiğiniz hamurların üzerine bastırmayın. Hamurlar pişerken şişeceği için aralarında ona göre boşluk bırakmalısınız. Tepsimizi buzdolabına koyup 15 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayın. Bu arada fırının ayarını 180 dereceye getirip ısınmasını bekleyin. Dolapta beklettiğiniz kurabiye tepsisini 15 dakika sonra çıkarıp ısınan fırına verin. Fırında 14-15 dakika pişirin ve pişen kurabiyelerin ılınmasını bekleyin. Kurabiyeler ilk çıktığında yumuşak olacak sakın pişmedi diye pişirme işlemini uzatmayın. Fazla pişen kurabiyeler soğuduğu zaman çok kuru olurlar. Kurabiyeleriniz servise hazır isteğe bağlı kurabiyeler ılık iken erimiş çikolataya batırarak veya çikolata ile üzerine ince çizgiler yaparak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }