{ "title": "Çilekli Milföy", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Milfoy-58.jpg", "date": "21.01.2024 03:34:25", "author": "Mehmet Mustafa", "article": [ { "article": "
Çilekli milföy, kolay hazırlanan tatlı çeşitlerindendir. Çileğin sahip olduğu hoş kokusu, hamurlara kattığı aroması pratik ve hafif lezzetler için ideal bir sunumdur. Milföy hamurunun kolaylığı hem tatlı hem tuzlu lezzetler için ev hanımlarına pratik tarifler sunuyor. Çilekli milföy tarifi içerisindeki meyve parçaları ve kremasıyla mini bir pasta ziyafeti için ideal bir tat.

Çilekli milföy için gerekli malzemeler: (4 kişilik)
Çilekli milföyün nasıl yapılır?

Milföy hamurları biraz bekletilip çözdürülür. Tercihen kalp şeklinde bir kalıpla şekillendirip fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış olan 190 derecelik fırında, 10 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan milföyler soğumaya bırakılır. O arada bir kabın içerisinde çilekli kremşanti, 1 bardak soğuk süt ile çırpılır. Çilekler iyice yıkanıp süzülür. Bir kabın içerisine süzülen çilekler konur ve üzerine 2 kaşık pudra şekeri serpilip bekletilir. Soğuyan milföy hamurları eninden ikiye ayrılır. Ortasına çilekli kremşanti sürülür. Çileklerin yarısı istenilen büyüklükte doğranır ve kremanın üzerine dizilir. Bu işlemden sonra milföyün diğer yarısı üzerine kapatılır. Geri kalan milföy parçalarını aynı şekilde hazırlanır. Kapta kalan çileklerin yarısı suyuyla birlikte blenderden geçirilir. Çilek suyuna geri kalan pudra şekeri de eklenip karıştırılır. Hazır olan kremalı, kalpli milföylerin üzerine çilek sosu gezdirilip öyle servis edilir. Eğer hemen servis edilmeyecekse çilekli sos ertelenebilir zira fazla beklemesi halinde hamuru hoş olmayacak şekilde yumuşatmış olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }