{ "title": "Çilekli Muhallebi", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Muhallebi-35.jpg", "date": "19.01.2024 22:46:48", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Çilekli Muhallebi; Çocukların severek yediği ve sıkça istedikleri bir tarif olduğundan annelerde sıkça yaparlar. Zaten yapılışı da oldukça kolaydır. Sizleri yormadan akşama bir tatlı çeşidi de ekleyebilirsiniz. Hadi kolay gelsin.

Çilekli Muhallebi malzemeleri
Çilekli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Muhallebimize başlamak için bir tencereye 1 litre sütü, unu, nişastayı, şekeri, yumurta sarısını alıp iyice çırpalım. Pütürsüz hale gelmesi lazım. Daha parlak olması için bir yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin ekleyin ve son olarak ocaktan almadan biraz önce vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım. Kuplara boşaltalım ve ardından robotumuza çilekleri ve pudra şekerini koyup püre haline getirelim. Ardından soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve görselliği de tamamlayalım. 4 saat kadar kuplarda bekletip soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz. Sıcak yaz ayları için hafif ve pratik bir lezzet. Gündüzden hazırlayıp akşam ailece güzel bir keyif sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }