{ "title": "Çilekli Parfe", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Parfe-11.jpg", "date": "19.01.2024 13:26:36", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Çilekli parfe, doyumsuz kıvamı ve lezzeti ile muhteşem bir tada sahip olan hafif bir lezzeti ile yemeye doyulmayan bir tatlı tarifidir. Çileğin büyüleyici lezzeti ile diğer malzemelerin buluşması ile ortaya çıkan lezzet bombası diye adlandırabileceğimiz çilekli parfe tatlısı herkesin severek yiyeceği bir tariftir. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olmasından dolayı evinizde vakit kaybetmeden rahatlık ile hazırlayabilirsiniz. Lezzeti ile damaklara hitap eden görünümü ile de göze hitap eden çileki parfe tatlısı ağızlarda enfes bir tat bırakacaktır. Evinizde gelecek olan misafirleriniz için yapabileceğiniz bu muhteşem tatlı sofranızı güzel ve lezzetli bir hale getirecektir. İşte bu kadar lezzetli ve güzel olan hafif tatlıların başında bulunan çilekli parfe tatlısının yapılışını beraber inceleyelim;

Çilekli parfe için gerekli malzemeler
Sosu için
Çilekli parfe nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine krema, pudra şekeri ve süzme yoğurt eklenerek mikser yardımı ile köpük, köpük olana kadar çırpılır. Ardından bu kremanın içine limon suyu da eklenerek bir kez karıştırılarak kullanıma hazır bir hale getirilir. Daha sonra çileklerin sapları kopartılarak küp doğranır ve bir kabın içine konulur. Diğer taraftan mirenglerde ufak ufak doğranarak çileklerin içine konularak karıştırılır. Bir kalıp içerisine yapılan kremadan bir miktar konulur ve üstüne çilek ve mireng karışımın da eklenir. Hazırlayacağınız kadar kalıpları bu şekilde hazırlayarak buz dolabına koyun ve yaklaşık bir saat boyunca dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresini beklerken diğer taraftan da çilekli parfenin üst sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Çilek, frambuaz, pudra şekeri ve limon suyu bir el robotunun içine konularak iyice suyu çıkana kadar çekilir. Buz dolabında bekleyen çilekli parfeleriniz alarak hazırlamış olduğunuz bu sosu üzerine dökün. Yine kalıbınızı buzdolabına koyun ve üstüne dökmüş olduğunuz sos katı bir kıvam alana kadar bekletin. Daha sonra kalıbınız dolaptan alın ve ters çevirerek kalıplardan çıkarın. İsteğinize göre nane yaprağı, çilek ve frambuaz yardımı ile çilekşi parfenizi süsleyerek servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte tam bir çilek şöleni olan, ağızlarda muhteşem bir tat bırakacak olan çilekli parfe tatlısının yapılışı bu kadar basit ve kolaydır. Sizde hemen deneyerek bu enfes lezzetteki tatlıyı servislerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }