{ "title": "Çilekli Pudingli Kurabiye", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Pudingli-Kurabiye-91.jpg", "date": "21.01.2024 07:02:22", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Çilekli Pudingli Kurabiye, mutfaklarımızda kolayca hazırlayabileceğimiz, çay servisinin yanında ikram edilen oldukça lezzetli bir pasta çeşididir. Çevremizde hemen her yerde kolayca bulacağımız çilekli puding ve herkesin evinde bulunan un kullanılarak yapılan bu kurabiye herkes tarafından beğenilir. Özellikle kış aylarında taze çilek bulmak olanaksız olduğu için çilek aromalı pudingler kurabiye yapımında, pasta ve tatlı yapımında işimize yaramaktadır. Maliyeti düşük olan çilekli pudingli kurabiye benim de mutfağımda sık sık yaptığım kurabiye türüdür. Genellikle margarin kullanılarak yapılan bu kurabiyeyi ben tereyağı kullanarak yaptığım için daha lezzetli oluyor. Hep birlikte çilekli pudingli kurabiye yapmak için nelere ihtiyacımız olduğuna ve çilekli pudingli kurabiyenin nasıl yapıldığına göz atalım.

Çilekli pudingli kurabiye yapımında kullanılan malzemeler
Çilekli pudingli kurabiye nasıl yapılır?

Büyük bir kabın içerisine çilekli toz puding, yumurta, nişasta, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu koyalım ve karıştıralım. Karışıma yavaş yavaş elenmiş değirmen unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz çilekli pudingli kurabiye hamurumuzdan küçük parçalar halinde koparıp tereyağı ile yağlamış olduğumuz fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece sıcaklığındaki fırınımızda 15-20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya alalım. Soğuyan çilekli pudingli kurabiyelerimizin üzerine isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi veya pudra şekeri döküp servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }