{ "title": "Çilekli Tatlılar", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Tatlilar-43.jpg", "date": "20.01.2024 06:12:30", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Çilekli tatlılar, hiç yemekten ve hazırlamaktan bıkmayacağınız birbirinden lezzetli çilekli tatlılar arasından seçtiğimiz en güzel tarifleri sizler için paylaştık. Çilek yılın her mevsiminde bulunduğu için dilediğiniz anda hazırlayarak, kendinize, eşinize ve çocuklarınıza bu muhteşem tatlıları tattırabilirsiniz. Misafirleriniz içinde tercih edebileceğiniz çilekli tatlılar malzemelerine ve hazırlanışına hep birlikte göz atalım.

Çilekli milföy tatlısı için gerekli malzemeler
Kreması için
Çilekli milföy tatlısı nasıl yapılır?

Milföy hamurları mutfak tezgâhına alınarak, pudra şekeri kullanılarak az açılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirilerek milföy hamurları tepsiye dizilir. Hamurların kabarmaması için üzerlerine kürdan kullanılarak delikler açılır. Fırın 180 derecede ısıtılır ve milföyler fırına atılarak üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişe milföyler ilk sıcaklığını attıktan sonra istenilen ölçülerde kesilir.

Uygun bir tencerenin içine, süt, yumurta, tereyağı, nişasta, un ve toz şeker eklenir. Önce çırpıcı ile malzemeler homojen şekilde karıştırılır. Sonra ocağa alınarak, devamlı karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir. Krema soğumaya bırakılır. Soğuyan krema önceden kesilen milföylerin üzerine bolca sürülüp, üzerine doğranmış çilekler eklenir. Çileklerin üzeri tekrar milföy parçasıyla kapatılır. Tekrar krema sürülüp çilek dizildikten sonra üzerine milföy kapatılır. Üzeri pudra şekeri ve çilekle süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Çilekli prenses tatlısı
Kreması için
Çilekli prenses tatlısı nasıl yapılır?

Çilekler yıkanıp ayıklandıktan sonra blenderden geçirilir. Üzerine 5 yemek kaşığı toz şeker, nişasta ve su eklenerek çırpılır. Çırpılan malzemeler uygun bir tencereye alınarak pişirilir. Karışım piştikten ve ilk sıcaklığını attıktan sonra slikon kek kalıbına dökülür. Kreması için ilk önce margarin eritilir. Eriyen margarine un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından süt, toz şeker mısır nişastası, vanilya eklenip orta harlı ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan muhallebi kek kalıbına dökülen çilek karışımının üzerine direkt dökülür. Kalıp buzdolabına alınarak 1-2 saat bekletilir. Daha sonra ters çevrilerek servis tabağına çıkarılarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Çilekli etimek tatlısı için gerekli malzemeler
Çilekli etimek tatlısı üzeri için
Çilekli etimek tatlısı nasıl yapılır?

İlk önce tatlının şerbeti için toz şeker ve su uygun bir tencereye alınıp 10 dakika kadar kaynatılır. Dikdörtgen tepsiye etimekler dizilir. Kaynayan şerbet etimeklerin üzerine dökülür. Orta boy tencerenin içine süt, yumurta, un, şeker, nişasta eklenerek orta harlı ocakta devamlı karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya vanilya eklenip ocaktan alınır. Hazır hale gelen krema etimeklerin üzerine eşit şekilde dökülür. Kremşanti üzerindeki tarife uygun çırpılarak muhallebi soğuduktan sonra muhallebinin üzerine yayılır. Çilek ayıklanıp yıkandıktan sonra püre haline getirilip, nişastanın üzerine yayılır. Tatlı dolapta 1-2 saat dinlendikten sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }