{ "title": "Çilekli Turta", "image": "https://www.cilek.gen.tr/images/Cilekli-Turta-85.jpg", "date": "21.01.2024 12:03:16", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Çilekli turta, Pasta yapmayı da yemeyi de çok seven bir milletiz diyebilirim. Türk mutfağında da çeşit çeşit pasta bulunmaktadır. Pasta yapmak aslında çok kolay gibi görünse de bazen zor olabiliyor. Çünkü pasta yapmanın püf noktaları var ve bu püf noktalara uymadığımız takdirde pastamız iyi olmayabilir. Pastalar arasında benim favorim olanlardan bir tanesi de turta. Çünkü turta hem kolay yapılan hem de çok lezzetli olan bir tatlı türü. Ben de bugün sizlere herkesin çok severek yiyeceği bir turta tarifi vereceğim. Çilek herkes tarafından sevilen bir meyve ve turtaya da oldukça çok yakışıyor. Çilekli turta hepimizin severek yiyeceği bir turta. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Çilekli turta için gerekli olan malzemeler
Kreması için
Çilekli Turta Üzeri için
Çilekli Turta Nasıl Yapılır?

Çilekli turta için ilk olarak turta hamurunu yapalım. Turta hamuru için yumurta ve şekeri boş bir karıştırma kabına alın ve her ikisini iyice çırpın. Yumurta ve şeker beyaz bir renk alana kadar çırptıktan sonra margarini ekleyin ve bir kaşık veya çatal ile ezin. Margarinden sonra yoğurdu ekleyin ve bir süre daha karıştırın. En son olarak ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve bir süre daha karıştırın. Bu karıştırma aşamasında çırpıcı kullanmayın. Eğer çok çırparsanız kek hamuru kabarmayacaktır. Turta kabınızın tabanını yağlayıp karışımınızı ekleyin ve 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Turtayı fırına attıktan sonra kremayı pişirin. Krema için sütü, şekeri ve unu bir tencereye koyun ve çırpın iyice şekerin ve unun ezilmesini sağlayın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alın ve pişirin. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Eğer karıştırmazsanız un topak olmaya başlayacaktır. Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısın ve bir veya iki dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın. En son olarak krema biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikser ile çırpın. Krema hazır olduktan sonra keki de fırından çıkarın. Kek biraz soğuduktan sonra kremasını dökün. Kremayı düzelttikten sonra çilekleri dizin ve toz Antep fıstığı döküp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Afiyet olsun.
" } ] }