Çilekli Kurabiye

Çilekli Kurabiye: Çileğin kendine has aromasıyla, tadıyla birleşen bir kurabiyeyi hiç kimse sevmiyorum diyemez. Yoğun geçen bir günün sonunda şimdi bir tabak mis gibi kokan çilekli kurabiye yanında bir bardak çay değmeyin keyfe. Çilek içeriğinde bulundurduğu bol vitaminleri ile tadıyla o mis gibi kokusuyla kendini çok sevilir bir meyve haline getirir.
Şimdi kendinizi bir çıtır mis gibi çilek kokan kurabiyeyi yerken yanında bir bardak çay veya soğuk bir bardak meyve suyuyla hayal edin. Evinize gelecek misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz çilekli kurabiye akşamları otururken atıştırmak için ve malzemelerini evde kolaylıkla bulacağınız kurabiyemizi yapalım.

Şimdi aklınıza ilk gelen soru o kurabiyenin içerisinde çilekler eriyip reçele dönüşecek mi hayır dönüşmeyecek, gönül rahatlığı ile çilekli kurabiyeyi yapabilirsiniz. İlk ısırdığınızda şaşıracaksınız sizi kendine âşık kurabiyeler elde ettiğinizi göreceksiniz hadi kolay gelsin.

Çilekli Kurabiye Malzemeleri

  • 150 gr tereyağı oda sıcaklığında olması gerekir.
  • 2 bardak pudra şekeri.
  • 1 adet yumurta.
  • Çaya kaşığının ucu ile tuz.
  • 1 paket kabartma tozu veya bir çay kaşığı karbonat.
  • 1 paket vanilya veya bir çay kaşığı aktarlarda satılan vanilya özü.
  • 4+1 su bardağı un.
  • 1 su bardağı dolusu iyice temizlenmiş, yıkanmış çilek.

Çilekli Kurabiye Nasıl Yapılır?


Bir derin çırpma kabının içerisine tereyağını, pudra şekerini koyun ve bir çırpma aleti ile yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
Çırpmaya devam ederken bir yandan yumurtayı ve vanilyayı ilave edin. Hamur yapacağımız bir kap içerisine unu eleyelim ve içerisine karbonatı tuzu ilave edip karıştıralım. Çırptığımız malzemelerin içerisine yavaş yavaş unumuzu ekleyip 1-2 dakika iyice karışmasını sağlayın ve çileklerimizi bir kenarda bir kâğıt havlu yardımıyla iyice kurulayıp küçük küp şeklinde doğrayın ve hamura ilave edin. Çilekleri ezmemek için bir ıspatula yardımıyla yumuşak bir hamur yapın (Hamurlar ele yapışacak gibi olacak).

Fırın tepsisinin içine bir yağlı kâğıt serin. Bir dondurma kaşığı ile kurabiye büyüklüğünde hamurdan alıp tepsideki yağlı kâğıdın üzerine belirli aralıklarda dizin ve elinizle şekil verin kesinlikle şekil verdiğiniz hamurların üzerine bastırmayın. Hamurlar pişerken şişeceği için aralarında ona göre boşluk bırakmalısınız. Tepsimizi buzdolabına koyup 15 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayın. Bu arada fırının ayarını 180 dereceye getirip ısınmasını bekleyin. Dolapta beklettiğiniz kurabiye tepsisini 15 dakika sonra çıkarıp ısınan fırına verin. Fırında 14-15 dakika pişirin ve pişen kurabiyelerin ılınmasını bekleyin. Kurabiyeler ilk çıktığında yumuşak olacak sakın pişmedi diye pişirme işlemini uzatmayın. Fazla pişen kurabiyeler soğuduğu zaman çok kuru olurlar. Kurabiyeleriniz servise hazır isteğe bağlı kurabiyeler ılık iken erimiş çikolataya batırarak veya çikolata ile üzerine ince çizgiler yaparak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:21:16
Çilekli Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çilekli Kurabiye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çilekli Kurabiye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Ağacı

Çilek Ağacı, genel olarak Asya ülkelerinde yetiştiriciliği yapılan ve ekonomi olarak çok avantaj sağlayan ağaç türüdür. Çilek ağacı özellikle Çin başta olmak...
Devamını Oku

Yer Çileği

Yer çileği, yetişme alanı kısıtlı olan ve pek fazla üretimi yapılmayan bir tür bitkidir. Bu bitkinin ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bit...
Devamını Oku

Yediveren Çilek

Yediveren çilek, Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Çilek çok faydalı bir meyvedir. Çileğin rengi, kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biridir....
Devamını Oku

Çilek

Çilek, pembe renge sahip olan ve kokulu bir meyve çeşididir. Bu meyve oldukça yararlı ve besleyici bir meyvedir. Çilek içeriğinde bol miktarda demir min...
Devamını Oku

Beyaz Çilek

Beyaz Çilek, Güney Amerika'da nadir yetişen beyaz çilek, Hollanda da 7 yıl uğraşlardan sonra raflarda yerini alan bir meyvedir. Beyaz çileğin tadını ana...
Devamını Oku

Kedi Dili Çilekli Pasta

Kedi dili çilekli pasta, yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biri olan çilek; faydası bol ve mis kokusu ile insanı kendine çeken bir besindir. Bilhassa çoc...
Devamını Oku

Çilekli Jöle

Çilekli jöle, alışılagelmiş olan, çilekleri püre yaparak hazırlanan jölenin dışında farklı bir tarifle dilim çilek parçalarıyla da jöle yapılabilir. Bu ...
Devamını Oku

Çilekli Tatlılar

Çilekli tatlılar, hiç yemekten ve hazırlamaktan bıkmayacağınız birbirinden lezzetli çilekli tatlılar arasından seçtiğimiz en güzel tarifleri sizler için payl...
Devamını Oku

Çilek Tohumu

Çilek tohumu, mevsiminde severek yediğimiz, tatlılarda, pastalarda kullandığımız çilek üretiminde kullanılır. Pek çok farklı yöntemle çilek tohumu üretimi ya...
Devamını Oku

Dağ Çileği

Dağ Çileği, Ormanlık ve çalılık alanlarda yetişen dağ çileği meyvesi, haziran temmuz gibi çiçek açar. Çiçekleri beyaz renktedir. Dağ çileğinin meyvesi v...
Devamını Oku

Çilekli Pudingli Kurabiye

Çilekli Pudingli Kurabiye, mutfaklarımızda kolayca hazırlayabileceğimiz, çay servisinin yanında ikram edilen oldukça lezzetli bir pasta çeşididir. Çevremizde...
Devamını Oku

Zayıflama Çileği

Zayıflama Çileği, Sıcak iklim bölgesinde yetiştirilen zayıflama çileği, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Zayıflama...
Devamını Oku

Çilek Yetiştiriciliği

Çilek Yetiştiriciliği, genel olarak dünya ekonomi piyasasında yer alan ve yetiştiricisine oldukça karlı avantajlar sağlamaktadır. Çilek yetiştiriciliğinin ek...
Devamını Oku

Goji Çileği

Goji Çileği, diğer bir adıyla kurt çileği olarak bilinmektedir. Goji çileği, goji meyve ailesinin küçük yenilebilir meyvesindendir. Ülkemizde yeni yeni ...
Devamını Oku

Çilek Pasta

Çilek pasta, çilek pasta yapımında ne fazla tercih edilen bir meyvedir. Hem rengiyle hem de lezzetiyle pastaların tercih edilmesinde önemli bir yeri bulunmak...
Devamını Oku

Altın Çilek

Altın çilek, ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitki olarak bilinmektedir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtırak renk a...
Devamını Oku

Bisküvili Çilekli Pasta

Bisküvili çilekli pasta, yapımı hem çok kolay hem de çok pratiktir. Özellikle çocukların sürekli istediği olağan üstü bir pastadır. İçine katılan malzem...
Devamını Oku

Altın Çilek Faydaları

Altın Çilek Faydaları, Sıcak bölgelerde yetiştirilen altın çilek, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Altın çilek, adı gibi ...
Devamını Oku

Çilekli Kek

Çilekli Kek, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız mükemmel lezzetteki çilekler ile hazırlanan çilekli kek hemen herkes tarafından oldukça beğenilerek v...
Devamını Oku

Çileğin Faydaları

Çileğin Faydaları, Çilek pembe renkli, güzel kokulu bir meyve türü olmaktadır. Gülgiller familyasına ait olup, otsu bir bitki olmaktadır. Yazın toprak üstü k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Ağacı
Yer Çileği
Yediveren Çilek
Çilek
Beyaz Çilek
Son Forum Konuları
Çilek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024