Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çilekli Kek

Çilekli Kek

Çilekli Kek, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız mükemmel lezzetteki çilekler ile hazırlanan çilekli kek hemen herkes tarafından oldukça beğenilerek ve sevilerek tüketilen bir kek çeşididir. Ayrıca taze çileklerle hazırlanan nefis lezzetteki çilekli kek oldukça da hafif bir lezzete sahip olmaktadır. Çilekli keki pişirdikten sonra ailenize. Çocuklarınıza, sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza ikram ederken yanında taze çilekler ve kaymaklı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Eğer isterseniz kaymaklı yerine çilekli dondurma ile de servis yapılabilir. Hazırladığınız çilekli keki özellikle ılık iken servis yaptığınız zaman o gizli kalan muhteşem lezzeti tatmış olursunuz. Çilekli kek normal fırın tepsisinde de yapmak mümkündür, fakat çok ince olduğu için pek tavsiye etmiyoruz. Kelepçeli kek kalıpları çoğunlukla bu tarz meyveli keklerin hazırlanması için en uygun olan fırın kaplarından birisidir. Boyutu tercihen size kalmıştır ister küçük kalıp, isterseniz büyük kalıp kullanabilirsiniz. Çilekli keki normal tepside pişirirseniz mutlaka süre kontrolünü düşürmeniz gerektiğini unutmayın. Çilekli kekin hamuru özellikle koyu kıvamda olduğu için bu durum siz korkutmasın, çünkü her şey yolunda gidiyor demektir. Çilekli kekin üzerinin yanmaması için mutlaka üzeri folyo ile kapatılmalıdır. Yapılışı oldukça pratik olan çilekli keki mevsiminde iken bolca yaparak sevdiklerinize ikram edin. Beş çayına gelen dostlarınız ile bu muhteşem lezzetteki çilekli keki yanında servis yaparak keyifli sohbetler edebilirsiniz.

Çilekli Kek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 250 gram iri şekilde doğranmış taze çilek
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Çilekli Kek Nasıl Yapılır?


Derin bir kâsenin içerisine yumurtaları, toz şekeri ve tuzu ilave edelim. Daha sonra mikser yardımıyla bu iç malzeme krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpalım. Ardından sıvı yağ ile sütünü ilave edip çırpma işlemine devam edelim. Küçük bir kâsenin içerisine limon suyu ile karbonatı ilave ettikten sonra iyice köpürünceye kadar ya da karbonat eriyinceye kadar kaşık ile karıştıralım. Hazırladığımız limon suyu ve karbonatlı karışı hazırladığımız kek malzemesinin içine ilave edelim. Bu arada unu az miktarlarda birkaç defada ekleyerek keki çırpmaya devam edin. Çilekli kekin kıvamı normal yaptığınız kekin kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olması önemlidir. Eğer un az gelmişse bir miktar daha un ilave ederek istenilen koyu kıvam rahatlıkla elde edilebilir. İri doğranmış olan taze çilekleri bir kabın içine alalım ve ardından içine nişastayı ekleyerek karıştıralım. Daha sonra çilekleri kek hamurunun içerisine ilave edildikten sonra spatula ya da tahta kaşık yardımı ile nazik bir şekilde karıştıralım. Eğer hızlı ve sert bir karıştırma uygularsanız narin olan çilekler kekin içinde dağılır. Kek kalıbında kalın bir kek istiyorsanız 20 cm olanı ince bir kek istiyorsanız 24 cm'lik kelepçeli kek kalıplarını kullanabilirsiniz. 180 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılan fırında çilekli keki yaklaşık olarak 50-55 dakika arasında pişirelim. Bu arada çilekli kekin üzerinin kızarmaması için folyo ile kapatmayı unutmayın. Ayrıca çilekli kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanarak bakabilirsiniz. Fırında pişen çilekli keki çıkardıktan sonra servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
Son Güncelleme : 21.01.2024 17:22:30
Çilekli Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çilekli Kek Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Çilekli Kek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çilek Ağacı
Çilek Ağacı
Çilek Ağacı, genel olarak Asya ülkelerinde yetiştiriciliği yapılan ve ekonomi olarak çok avantaj sağlayan ağaç türüdür. Çilek ağacı özellikle Çin başta olmak üzere birçok Asya ülkesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çilek ağacı, Asya ülkeleri geneli...
Yer Çileği
Yer Çileği
Yer çileği, yetişme alanı kısıtlı olan ve pek fazla üretimi yapılmayan bir tür bitkidir. Bu bitkinin ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitki olarak bilinmektedir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtırak renk alır. ...
Yediveren Çilek
Yediveren Çilek
Yediveren çilek, Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Çilek çok faydalı bir meyvedir. Çileğin rengi, kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biridir. Çilekte bol miktarda fosfor ve demir bulunuyor. Çileğin B, C ve K vitamini açısından çok zengin b...
Çilek
Çilek
Çilek, pembe renge sahip olan ve kokulu bir meyve çeşididir. Bu meyve oldukça yararlı ve besleyici bir meyvedir. Çilek içeriğinde bol miktarda demir minerali ve fosfor vardır. Bunun yanı sıra C vitamini, B vitamini ve K vitamini açısından da oldukça ...
Beyaz Çilek
Beyaz Çilek
Beyaz Çilek, Güney Amerika'da nadir yetişen beyaz çilek, Hollanda da 7 yıl uğraşlardan sonra raflarda yerini alan bir meyvedir. Beyaz çileğin tadını ananasa benzeten Güney Amerikalılar yabani çileği daha çok seviyorlar. Bilinen çilekle hemen hemen ay...
Kedi Dili Çilekli Pasta
Kedi Dili Çilekli Pasta
Kedi dili çilekli pasta, yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biri olan çilek; faydası bol ve mis kokusu ile insanı kendine çeken bir besindir. Bilhassa çocukların severek tükettiği çileği, şimdiye kadar sevmeyene rastlamadım. Ülkemizde bol miktarda...
Çilekli Jöle
Çilekli Jöle
Çilekli jöle, alışılagelmiş olan, çilekleri püre yaparak hazırlanan jölenin dışında farklı bir tarifle dilim çilek parçalarıyla da jöle yapılabilir. Bu işlemle hazırlanan jöle, tüm pasta çeşitlerinde, tartlar da sütlü tatlılar da ve tarifte olduğu gi...
Çilekli Tatlılar
Çilekli Tatlılar
Çilekli tatlılar, hiç yemekten ve hazırlamaktan bıkmayacağınız birbirinden lezzetli çilekli tatlılar arasından seçtiğimiz en güzel tarifleri sizler için paylaştık. Çilek yılın her mevsiminde bulunduğu için dilediğiniz anda hazırlayarak, kendinize, eş...
Çilek Tohumu
Çilek Tohumu
Çilek tohumu, mevsiminde severek yediğimiz, tatlılarda, pastalarda kullandığımız çilek üretiminde kullanılır. Pek çok farklı yöntemle çilek tohumu üretimi yapılmaktadır. Tohumlar çilekler tüketilmeden önce kürdanla çıkarılabilir ya da çırpıcı ile suy...
Dağ Çileği
Dağ Çileği
Dağ Çileği, Ormanlık ve çalılık alanlarda yetişen dağ çileği meyvesi, haziran temmuz gibi çiçek açar. Çiçekleri beyaz renktedir. Dağ çileğinin meyvesi ve yaprakları kullanılır. Yapraklar ilkbaharda toplanıp kurutulur, meyvelerin yaz ortalarında topla...
Çilekli Pudingli Kurabiye
Çilekli Pudingli Kurabiye
Çilekli Pudingli Kurabiye, mutfaklarımızda kolayca hazırlayabileceğimiz, çay servisinin yanında ikram edilen oldukça lezzetli bir pasta çeşididir. Çevremizde hemen her yerde kolayca bulacağımız çilekli puding ve herkesin evinde bulunan un kullanılara...
Zayıflama Çileği
Zayıflama Çileği
Zayıflama Çileği, Sıcak iklim bölgesinde yetiştirilen zayıflama çileği, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Zayıflama çileği, adı gibi çok değerli bir besin olmaktadır. Meyve kısmının dışında sert sarı ve kırmızı renkleri ...

 

Çilek Ağacı
Yer Çileği
Yediveren Çilek
Çilek
Beyaz Çilek
Kedi Dili Çilekli Pasta
Çilekli Jöle
Çilekli Tatlılar
Çilek Tohumu
Dağ Çileği
Çilekli Pudingli Kurabiye
Zayıflama Çileği
Çilek Yetiştiriciliği
Goji Çileği
Çilek Pasta
Altın Çilek
Bisküvili Çilekli Pasta
Altın Çilek Faydaları
Çilekli Kek
Çileğin Faydaları
Çilekli Kup
Çilekli Turta
Çilek Diyeti
Çilek Reçeli
Çilekli Milkshake
Çilekli Parfe
Çilekli Çizkek
Çilekli Milföy
Çilekli Cheesecake
Çilekli Çikolata
Popüler İçerik
Çilek Yetiştiriciliği
Çilek Yetiştiriciliği
Çilek Yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği, genel olarak dünya ekonomi piyasasında yer alan ve yetiştiricisine oldukça karlı avantajlar sağlamaktadı...
Goji Çileği
Goji Çileği
Goji Çileği, diğer bir adıyla kurt çileği olarak bilinmektedir. Goji çileği , goji meyve ailesinin küçük yenilebilir meyvesindendir. Ülkemizde yeni y...
Çilek Pasta
Çilek Pasta
Çilek pasta, çilek pasta yapımında ne fazla tercih edilen bir meyvedir. Hem rengiyle, hem de lezzetiyle pastaların tercih edilmesinde önemli bir yeri ...
Altın Çilek
Altın Çilek
Altın çilek, ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitki olarak bilinmektedir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtır...
Bisküvili Çilekli Pasta
Bisküvili Çilekli Pasta
Bisküvili çilekli pasta, yapımı hem çok kolay hemde çok pratiktir. Özellikle çocukların sürekli istediği olağan üstü bir pastadır. İçine katılan malze...
Altın Çilek Faydaları
Altın Çilek Faydaları
Altın Çilek Faydaları, Sıcak bölgelerde yetiştirilen altın çilek, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Altın çilek, adı gib...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Çilek Ağacı
Yer Çileği
Yediveren Çilek
Çilek
Beyaz Çilek
Çilek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Çilek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024