Çilekli Parfe

Çilekli parfe, doyumsuz kıvamı ve lezzeti ile muhteşem bir tada sahip olan hafif bir lezzeti ile yemeye doyulmayan bir tatlı tarifidir. Çileğin büyüleyici lezzeti ile diğer malzemelerin buluşması ile ortaya çıkan lezzet bombası diye adlandırabileceğimiz çilekli parfe tatlısı herkesin severek yiyeceği bir tariftir. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olmasından dolayı evinizde vakit kaybetmeden rahatlık ile hazırlayabilirsiniz.
Lezzeti ile damaklara hitap eden görünümü ile de göze hitap eden çileki parfe tatlısı ağızlarda enfes bir tat bırakacaktır. Evinizde gelecek olan misafirleriniz için yapabileceğiniz bu muhteşem tatlı sofranızı güzel ve lezzetli bir hale getirecektir. İşte bu kadar lezzetli ve güzel olan hafif tatlıların başında bulunan çilekli parfe tatlısının yapılışını beraber inceleyelim;

Çilekli parfe için gerekli malzemeler

  • Bir paket krema,
  • 200 gram çilek,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram süzme yoğurt,
  • 5 mereng,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • Bir miktar nane yaprağı,
  • Üzeri için bir miktar çilek,
  • Bir miktar frambuaz,

Sosu için

  • 150 gram frambuaz,
  • 150 gram çilek,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,

Çilekli parfe nasıl yapılır?


Öncelikle geniş bir kabın içerisine krema, pudra şekeri ve süzme yoğurt eklenerek mikser yardımı ile köpük, köpük olana kadar çırpılır.
Ardından bu kremanın içine limon suyu da eklenerek bir kez karıştırılarak kullanıma hazır bir hale getirilir. Daha sonra çileklerin sapları kopartılarak küp doğranır ve bir kabın içine konulur. Diğer taraftan mirenglerde ufak ufak doğranarak çileklerin içine konularak karıştırılır. Bir kalıp içerisine yapılan kremadan bir miktar konulur ve üstüne çilek ve mireng karışımın da eklenir. Hazırlayacağınız kadar kalıpları bu şekilde hazırlayarak buz dolabına koyun ve yaklaşık bir saat boyunca dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresini beklerken diğer taraftan da çilekli parfenin üst sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Çilek, frambuaz, pudra şekeri ve limon suyu bir el robotunun içine konularak iyice suyu çıkana kadar çekilir. Buz dolabında bekleyen çilekli parfeleriniz alarak hazırlamış olduğunuz bu sosu üzerine dökün. Yine kalıbınızı buzdolabına koyun ve üstüne dökmüş olduğunuz sos katı bir kıvam alana kadar bekletin. Daha sonra kalıbınız dolaptan alın ve ters çevirerek kalıplardan çıkarın. İsteğinize göre nane yaprağı, çilek ve frambuaz yardımı ile çilekşi parfenizi süsleyerek servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte tam bir çilek şöleni olan, ağızlarda muhteşem bir tat bırakacak olan çilekli parfe tatlısının yapılışı bu kadar basit ve kolaydır. Sizde hemen deneyerek bu enfes lezzetteki tatlıyı servislerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:26:36
Çilekli Parfe ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çilekli Parfe Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çilekli Parfe"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Ağacı

Çilek Ağacı, genel olarak Asya ülkelerinde yetiştiriciliği yapılan ve ekonomi olarak çok avantaj sağlayan ağaç türüdür. Çilek ağacı özellikle Çin başta olmak...
Devamını Oku

Yer Çileği

Yer çileği, yetişme alanı kısıtlı olan ve pek fazla üretimi yapılmayan bir tür bitkidir. Bu bitkinin ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bit...
Devamını Oku

Yediveren Çilek

Yediveren çilek, Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Çilek çok faydalı bir meyvedir. Çileğin rengi, kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biridir....
Devamını Oku

Çilek

Çilek, pembe renge sahip olan ve kokulu bir meyve çeşididir. Bu meyve oldukça yararlı ve besleyici bir meyvedir. Çilek içeriğinde bol miktarda demir min...
Devamını Oku

Beyaz Çilek

Beyaz Çilek, Güney Amerika'da nadir yetişen beyaz çilek, Hollanda da 7 yıl uğraşlardan sonra raflarda yerini alan bir meyvedir. Beyaz çileğin tadını ana...
Devamını Oku

Kedi Dili Çilekli Pasta

Kedi dili çilekli pasta, yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biri olan çilek; faydası bol ve mis kokusu ile insanı kendine çeken bir besindir. Bilhassa çoc...
Devamını Oku

Çilekli Jöle

Çilekli jöle, alışılagelmiş olan, çilekleri püre yaparak hazırlanan jölenin dışında farklı bir tarifle dilim çilek parçalarıyla da jöle yapılabilir. Bu ...
Devamını Oku

Çilekli Tatlılar

Çilekli tatlılar, hiç yemekten ve hazırlamaktan bıkmayacağınız birbirinden lezzetli çilekli tatlılar arasından seçtiğimiz en güzel tarifleri sizler için payl...
Devamını Oku

Çilek Tohumu

Çilek tohumu, mevsiminde severek yediğimiz, tatlılarda, pastalarda kullandığımız çilek üretiminde kullanılır. Pek çok farklı yöntemle çilek tohumu üretimi ya...
Devamını Oku

Dağ Çileği

Dağ Çileği, Ormanlık ve çalılık alanlarda yetişen dağ çileği meyvesi, haziran temmuz gibi çiçek açar. Çiçekleri beyaz renktedir. Dağ çileğinin meyvesi v...
Devamını Oku

Çilekli Pudingli Kurabiye

Çilekli Pudingli Kurabiye, mutfaklarımızda kolayca hazırlayabileceğimiz, çay servisinin yanında ikram edilen oldukça lezzetli bir pasta çeşididir. Çevremizde...
Devamını Oku

Zayıflama Çileği

Zayıflama Çileği, Sıcak iklim bölgesinde yetiştirilen zayıflama çileği, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Zayıflama...
Devamını Oku

Çilek Yetiştiriciliği

Çilek Yetiştiriciliği, genel olarak dünya ekonomi piyasasında yer alan ve yetiştiricisine oldukça karlı avantajlar sağlamaktadır. Çilek yetiştiriciliğinin ek...
Devamını Oku

Goji Çileği

Goji Çileği, diğer bir adıyla kurt çileği olarak bilinmektedir. Goji çileği, goji meyve ailesinin küçük yenilebilir meyvesindendir. Ülkemizde yeni yeni ...
Devamını Oku

Çilek Pasta

Çilek pasta, çilek pasta yapımında ne fazla tercih edilen bir meyvedir. Hem rengiyle hem de lezzetiyle pastaların tercih edilmesinde önemli bir yeri bulunmak...
Devamını Oku

Altın Çilek

Altın çilek, ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitki olarak bilinmektedir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtırak renk a...
Devamını Oku

Bisküvili Çilekli Pasta

Bisküvili çilekli pasta, yapımı hem çok kolay hem de çok pratiktir. Özellikle çocukların sürekli istediği olağan üstü bir pastadır. İçine katılan malzem...
Devamını Oku

Altın Çilek Faydaları

Altın Çilek Faydaları, Sıcak bölgelerde yetiştirilen altın çilek, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Altın çilek, adı gibi ...
Devamını Oku

Çilekli Kek

Çilekli Kek, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız mükemmel lezzetteki çilekler ile hazırlanan çilekli kek hemen herkes tarafından oldukça beğenilerek v...
Devamını Oku

Çileğin Faydaları

Çileğin Faydaları, Çilek pembe renkli, güzel kokulu bir meyve türü olmaktadır. Gülgiller familyasına ait olup, otsu bir bitki olmaktadır. Yazın toprak üstü k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Ağacı
Yer Çileği
Yediveren Çilek
Çilek
Beyaz Çilek
Son Forum Konuları
Çilek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024