Çilekli Tart

Çilekli Tart: Görünüşü ve tadı bakımında oldukça lezzetli olan çilekli tart pastanelerde en çok tercih edilen pasta çeşididir. Son zamanlarda bayanlar arası günlerde veya özel günlerde sunum çok önemli olmaya başladı. Bayanlar birbirlerinden daha güzel sunumlar yapmak için birbirleriyle kıyasıya yarışa girmiş durumdalar. Çilekli tart görünüşü bakımında muhteşem olduğu için sunumu da bir o kadar güzel oluyor.

Çilekli tart görünüş bakımında güzel ama yapımı bakımda oldukça zahmetlidir. Çilekli tart yapımı uzun ve sürdüğü ve yapımından sonra bekletilmesi gerektiği için çok zaman alır. O yüzden sabah erken saatde yapılması önerilir ki akşam afiyetle yenilsin. Her bayanın elinin lezzeti farklı olduğu için lezzeti de farklı olur.

Birçok farklı tart çeşitleri bulunmaktadır. Tartlar da genellikle üzerine konulan meyvelerden dolayı farklı lezzet olur. Hamur yapımı için içerisine konulan malzemeler aynıdır. Elmalı tart, mandalinalı tart, vişneli tart, çikolatalı tart, kremalı tart, muzlu tart, portakallı tart. Böğürtlenli tart ve çilekli tart olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır. Tart yapımı için özel tasarlanmış tart kek kalıbı vardır.

Çilekli tart için gerekli malzemeler


Çilekli tart keki için
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 2 yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2,5-3 su bardağı un,
Çilekli tart kreması için
  • 2 su bardağı süt,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tane yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe göre sıvı yağda kullanılabilir.
    ),
  • 1 paket vanilya,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
Çilekli tart çilek sosu için
  • 1,5 su bardağı çilek,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağı su,

Çilekli tartın nasıl yapılır?


Çilekli tart; keki yapılır daha sonra kreması ve sosu yapılır. Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şeker konularak karışana kadar iyicene karıştırılır. Karıştıktan sonra üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Kek kıvamını alana kadar karıştırıldıktan sonra yağlanmış tart kalıbının içerisine konulur ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Her fırının pişirmesi süresi farklılık gösterir o yüzden pişmesini kontrol etmeden fırında çıkarmayınız. Kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediği kontrol edilebilir. Pişen kek soğuması için bekletilir. Beklerken tartın kreması hazırlanmaya başlanır.

Çilekli tart; Kreması için derin bir tencerenin içerisine yumurta sarısı, süt, şeker, un ve nişasta konularak krema kıvamını alana kadar karıştırılarak pişirilir. Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığı zaman içerisine vanilya ve tereyağı konularak karıştırılır. Ocağın altı kapatılarak soğuması için bekletilir. Beklerken de üzeri kurumasın ve kaymak olmasın diye sık sık karıştırılır.

Kek soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek kek kalıptan çıkartılır.

Çilek sosu küçük derin bir tencerenin içerisine su, nişasta, şeker ve ortasında bölünen çilekleri tencerenin içerisine atıp karıştırılır. Koyu bir kıvam alana kadar pişirilmeye devam edilir. Daha sonra soğutulması için bekletilir. Çilekli sos da soğuduktan sonra kekin üzerine krema dökülür. Kremanın da üzerine soğuyan çilekli sos dökülür. 4-5 saat buzdolabında dinlendikten sonra Çilekli tart servis edilir.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:32:29
Çilekli Tart ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çilekli Tart Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çilekli Tart"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Ağacı

Çilek Ağacı, genel olarak Asya ülkelerinde yetiştiriciliği yapılan ve ekonomi olarak çok avantaj sağlayan ağaç türüdür. Çilek ağacı özellikle Çin başta olmak...
Devamını Oku

Yer Çileği

Yer çileği, yetişme alanı kısıtlı olan ve pek fazla üretimi yapılmayan bir tür bitkidir. Bu bitkinin ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bit...
Devamını Oku

Yediveren Çilek

Yediveren çilek, Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Çilek çok faydalı bir meyvedir. Çileğin rengi, kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biridir....
Devamını Oku

Çilek

Çilek, pembe renge sahip olan ve kokulu bir meyve çeşididir. Bu meyve oldukça yararlı ve besleyici bir meyvedir. Çilek içeriğinde bol miktarda demir min...
Devamını Oku

Beyaz Çilek

Beyaz Çilek, Güney Amerika'da nadir yetişen beyaz çilek, Hollanda da 7 yıl uğraşlardan sonra raflarda yerini alan bir meyvedir. Beyaz çileğin tadını ana...
Devamını Oku

Kedi Dili Çilekli Pasta

Kedi dili çilekli pasta, yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biri olan çilek; faydası bol ve mis kokusu ile insanı kendine çeken bir besindir. Bilhassa çoc...
Devamını Oku

Çilekli Jöle

Çilekli jöle, alışılagelmiş olan, çilekleri püre yaparak hazırlanan jölenin dışında farklı bir tarifle dilim çilek parçalarıyla da jöle yapılabilir. Bu ...
Devamını Oku

Çilekli Tatlılar

Çilekli tatlılar, hiç yemekten ve hazırlamaktan bıkmayacağınız birbirinden lezzetli çilekli tatlılar arasından seçtiğimiz en güzel tarifleri sizler için payl...
Devamını Oku

Çilek Tohumu

Çilek tohumu, mevsiminde severek yediğimiz, tatlılarda, pastalarda kullandığımız çilek üretiminde kullanılır. Pek çok farklı yöntemle çilek tohumu üretimi ya...
Devamını Oku

Dağ Çileği

Dağ Çileği, Ormanlık ve çalılık alanlarda yetişen dağ çileği meyvesi, haziran temmuz gibi çiçek açar. Çiçekleri beyaz renktedir. Dağ çileğinin meyvesi v...
Devamını Oku

Çilekli Pudingli Kurabiye

Çilekli Pudingli Kurabiye, mutfaklarımızda kolayca hazırlayabileceğimiz, çay servisinin yanında ikram edilen oldukça lezzetli bir pasta çeşididir. Çevremizde...
Devamını Oku

Zayıflama Çileği

Zayıflama Çileği, Sıcak iklim bölgesinde yetiştirilen zayıflama çileği, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Zayıflama...
Devamını Oku

Çilek Yetiştiriciliği

Çilek Yetiştiriciliği, genel olarak dünya ekonomi piyasasında yer alan ve yetiştiricisine oldukça karlı avantajlar sağlamaktadır. Çilek yetiştiriciliğinin ek...
Devamını Oku

Goji Çileği

Goji Çileği, diğer bir adıyla kurt çileği olarak bilinmektedir. Goji çileği, goji meyve ailesinin küçük yenilebilir meyvesindendir. Ülkemizde yeni yeni ...
Devamını Oku

Çilek Pasta

Çilek pasta, çilek pasta yapımında ne fazla tercih edilen bir meyvedir. Hem rengiyle hem de lezzetiyle pastaların tercih edilmesinde önemli bir yeri bulunmak...
Devamını Oku

Altın Çilek

Altın çilek, ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitki olarak bilinmektedir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtırak renk a...
Devamını Oku

Bisküvili Çilekli Pasta

Bisküvili çilekli pasta, yapımı hem çok kolay hem de çok pratiktir. Özellikle çocukların sürekli istediği olağan üstü bir pastadır. İçine katılan malzem...
Devamını Oku

Altın Çilek Faydaları

Altın Çilek Faydaları, Sıcak bölgelerde yetiştirilen altın çilek, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Altın çilek, adı gibi ...
Devamını Oku

Çilekli Kek

Çilekli Kek, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız mükemmel lezzetteki çilekler ile hazırlanan çilekli kek hemen herkes tarafından oldukça beğenilerek v...
Devamını Oku

Çileğin Faydaları

Çileğin Faydaları, Çilek pembe renkli, güzel kokulu bir meyve türü olmaktadır. Gülgiller familyasına ait olup, otsu bir bitki olmaktadır. Yazın toprak üstü k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Ağacı
Yer Çileği
Yediveren Çilek
Çilek
Beyaz Çilek
Son Forum Konuları
Çilek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024