Çilekli Turta

Çilekli turta, Pasta yapmayı da yemeyi de çok seven bir milletiz diyebilirim. Türk mutfağında da çeşit çeşit pasta bulunmaktadır. Pasta yapmak aslında çok kolay gibi görünse de bazen zor olabiliyor. Çünkü pasta yapmanın püf noktaları var ve bu püf noktalara uymadığımız takdirde pastamız iyi olmayabilir. Pastalar arasında benim favorim olanlardan bir tanesi de turta.
Çünkü turta hem kolay yapılan hem de çok lezzetli olan bir tatlı türü. Ben de bugün sizlere herkesin çok severek yiyeceği bir turta tarifi vereceğim. Çilek herkes tarafından sevilen bir meyve ve turtaya da oldukça çok yakışıyor. Çilekli turta hepimizin severek yiyeceği bir turta. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Çilekli turta için gerekli olan malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 Türk kahvesi fincanı ile un
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya

Çilekli Turta Üzeri için

  • 20 adet çilek
  • Toz Antep fıstığı
Çilekli Turta Nasıl Yapılır?

Çilekli turta için ilk olarak turta hamurunu yapalım. Turta hamuru için yumurta ve şekeri boş bir karıştırma kabına alın ve her ikisini iyice çırpın. Yumurta ve şeker beyaz bir renk alana kadar çırptıktan sonra margarini ekleyin ve bir kaşık veya çatal ile ezin.
Margarinden sonra yoğurdu ekleyin ve bir süre daha karıştırın. En son olarak ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve bir süre daha karıştırın. Bu karıştırma aşamasında çırpıcı kullanmayın. Eğer çok çırparsanız kek hamuru kabarmayacaktır. Turta kabınızın tabanını yağlayıp karışımınızı ekleyin ve 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Turtayı fırına attıktan sonra kremayı pişirin. Krema için sütü, şekeri ve unu bir tencereye koyun ve çırpın iyice şekerin ve unun ezilmesini sağlayın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alın ve pişirin. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Eğer karıştırmazsanız un topak olmaya başlayacaktır. Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısın ve bir veya iki dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın. En son olarak krema biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikser ile çırpın. Krema hazır olduktan sonra keki de fırından çıkarın. Kek biraz soğuduktan sonra kremasını dökün. Kremayı düzelttikten sonra çilekleri dizin ve toz Antep fıstığı döküp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:03:16
Çilekli Turta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çilekli Turta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çilekli Turta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çilek Ağacı

Çilek Ağacı, genel olarak Asya ülkelerinde yetiştiriciliği yapılan ve ekonomi olarak çok avantaj sağlayan ağaç türüdür. Çilek ağacı özellikle Çin başta olmak...
Devamını Oku

Yer Çileği

Yer çileği, yetişme alanı kısıtlı olan ve pek fazla üretimi yapılmayan bir tür bitkidir. Bu bitkinin ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bit...
Devamını Oku

Yediveren Çilek

Yediveren çilek, Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Çilek çok faydalı bir meyvedir. Çileğin rengi, kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biridir....
Devamını Oku

Çilek

Çilek, pembe renge sahip olan ve kokulu bir meyve çeşididir. Bu meyve oldukça yararlı ve besleyici bir meyvedir. Çilek içeriğinde bol miktarda demir min...
Devamını Oku

Beyaz Çilek

Beyaz Çilek, Güney Amerika'da nadir yetişen beyaz çilek, Hollanda da 7 yıl uğraşlardan sonra raflarda yerini alan bir meyvedir. Beyaz çileğin tadını ana...
Devamını Oku

Kedi Dili Çilekli Pasta

Kedi dili çilekli pasta, yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biri olan çilek; faydası bol ve mis kokusu ile insanı kendine çeken bir besindir. Bilhassa çoc...
Devamını Oku

Çilekli Jöle

Çilekli jöle, alışılagelmiş olan, çilekleri püre yaparak hazırlanan jölenin dışında farklı bir tarifle dilim çilek parçalarıyla da jöle yapılabilir. Bu ...
Devamını Oku

Çilekli Tatlılar

Çilekli tatlılar, hiç yemekten ve hazırlamaktan bıkmayacağınız birbirinden lezzetli çilekli tatlılar arasından seçtiğimiz en güzel tarifleri sizler için payl...
Devamını Oku

Çilek Tohumu

Çilek tohumu, mevsiminde severek yediğimiz, tatlılarda, pastalarda kullandığımız çilek üretiminde kullanılır. Pek çok farklı yöntemle çilek tohumu üretimi ya...
Devamını Oku

Dağ Çileği

Dağ Çileği, Ormanlık ve çalılık alanlarda yetişen dağ çileği meyvesi, haziran temmuz gibi çiçek açar. Çiçekleri beyaz renktedir. Dağ çileğinin meyvesi v...
Devamını Oku

Çilekli Pudingli Kurabiye

Çilekli Pudingli Kurabiye, mutfaklarımızda kolayca hazırlayabileceğimiz, çay servisinin yanında ikram edilen oldukça lezzetli bir pasta çeşididir. Çevremizde...
Devamını Oku

Zayıflama Çileği

Zayıflama Çileği, Sıcak iklim bölgesinde yetiştirilen zayıflama çileği, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Zayıflama...
Devamını Oku

Çilek Yetiştiriciliği

Çilek Yetiştiriciliği, genel olarak dünya ekonomi piyasasında yer alan ve yetiştiricisine oldukça karlı avantajlar sağlamaktadır. Çilek yetiştiriciliğinin ek...
Devamını Oku

Goji Çileği

Goji Çileği, diğer bir adıyla kurt çileği olarak bilinmektedir. Goji çileği, goji meyve ailesinin küçük yenilebilir meyvesindendir. Ülkemizde yeni yeni ...
Devamını Oku

Çilek Pasta

Çilek pasta, çilek pasta yapımında ne fazla tercih edilen bir meyvedir. Hem rengiyle hem de lezzetiyle pastaların tercih edilmesinde önemli bir yeri bulunmak...
Devamını Oku

Altın Çilek

Altın çilek, ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitki olarak bilinmektedir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtırak renk a...
Devamını Oku

Bisküvili Çilekli Pasta

Bisküvili çilekli pasta, yapımı hem çok kolay hem de çok pratiktir. Özellikle çocukların sürekli istediği olağan üstü bir pastadır. İçine katılan malzem...
Devamını Oku

Altın Çilek Faydaları

Altın Çilek Faydaları, Sıcak bölgelerde yetiştirilen altın çilek, ülkemizde de Antalya ve etrafı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Altın çilek, adı gibi ...
Devamını Oku

Çilekli Kek

Çilekli Kek, özellikle mevsiminde taze olarak aldığımız mükemmel lezzetteki çilekler ile hazırlanan çilekli kek hemen herkes tarafından oldukça beğenilerek v...
Devamını Oku

Çileğin Faydaları

Çileğin Faydaları, Çilek pembe renkli, güzel kokulu bir meyve türü olmaktadır. Gülgiller familyasına ait olup, otsu bir bitki olmaktadır. Yazın toprak üstü k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çilek Ağacı
Yer Çileği
Yediveren Çilek
Çilek
Beyaz Çilek
Son Forum Konuları
Çilek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024