Çilekli Yaş Pasta, Dostlarımızın ve sevdiklerinizin yaş günleri veya özel günleri için pastaneden hazır yaş pasta almak yerine evinizde kolay ve lezzetli bir pasta hazırlamak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise buyurun hep beraber çilekli yaş pasta yapalım.
Çilekli yaş pasta için gerekli malzemeler
Pandispanya Hamuru Malzemeleri
- 1 su bardağı şeker
- 4 Yumurta
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
- Yarım çay bardağı sıcak su
İç Krema Malzemeleri
- 400 ml litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı mısır nişastası
Dış Krema Malzemeleri
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 200 mililitre süt kreması
- 500 gram çilek
- Çikolata rendesi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
Çilekli Yaş Pasta Nasıl Yapılır?
Bir kabın içine yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatlice birbirinden ayrılır. Yumurtaları mikserle iyice çırpılarak köpük haline getirilir. Köpük gibi olmaya başlayınca yarım bardak şekeri ve limon suyunu ilave ederek kar gibi oluncaya kadar yaklaşık olarak beş dakika kadar iyice çırpılır. Ayrı bir kabın içine yumurtanın sarıları kalan yarım bardak şeker ilave edilerek mayonez rengini alıncaya kadar bir güzel çırpılır Daha sonra sıcak su edilerek 5 dakika kadar daha çırpılır.
Yumurtanın beyazı ve sarısı birbirine yavaşça yedirilir Daha sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek spatula yardımı ile iyice birbirine yedirilir. Daha sonra yağlanmış olan kelepçeli pasta kalıbına dökülür. Daha önceden 170 derece ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirilir.
Çilekli yaş pastanın iç kremasını hazırlamak için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılarak iyice çırpılır ve kaynamaya başlayınca içine tereyağı ilave edilir ve ocaktan alındıktan sonra vanilya da ilave edilerek soğumaya bırakılır. Çilekli yaş pastanın dış kremasını hazırlamak için süt kreması ve pudra şekerini birlikte katı hale gelinceye kadar çırparız. Soğuyan pandispanya keki ortadan ikiye kesilir ve bir çay bardağı kadar sütle alt ve üst tabanı ıslatılır.
Daha sonra hazırlamış olduğunuz kremayı (Kullanmadan az önce mikserle 5 dakika kadar pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.) Yarısını alt tabanı döktükten sonra çilekler yerleştirilir ve kalan krema da dökülüp üst taban kapatılır ve bu şekilde kelepçeli kalıpta en az 4 saat bekletilir ve daha sonra kelepçe çıkartılır. Hazırlanan diş krema sürülür ve çilek çikolatayla süslenir.
Afiyet olsun!